17-08-15 // BOARD WINS THE 2ND PRIZE IN AN OPEN COMPETITION FOR A SCHOOL IN GERMANY

BOARD’s entry for the extension of a school in the German city of Geesthacht won the 2nd prize in an open international competition.

To unite the two existing separate schools, BOARD proposed a 120m long and 1 floor high bridge building that connects both schools spatially and functionally. Thus in the future it will be possible for the students, teachers and the school staff, to get barrier-free from one building to another, without the need to leave the building and to be exposed to the weather conditions.

Under the bridge and directly under the newly proposed multifunctional room of the school, BOARD created a central square entitled “Bertha-von-Suttner-Platz”. With a kiosk, a seating area, a place to rent sports and play equipment, and a new lighting, the square will additionally contribute to the growing together of the two schools.

Juryreport:

“With a significant, approximately 120m long, elevated ‘bridge building’, the author creates a new address for the Bertha-von-Suttner School. The result is a diverse, flowing space that generates an exciting dialogue between open and closed spaces. The proposed language of the material of the design and the high qualities of the interiors, correspond to the innovative and radical concept of this work.”

A full description of the project is published in Architecture.